NEST en GOOGLE account

Ik zie dat OLISTO ook een NEST koppeling heeft. Nu heb ik net een NEST HUB MAX gekocht en hierin zit dus een NEST camera. Echter sinds eind augustus zijn NEST en GOOGLE samengegaan. En nu kan je alleen nog inloggen bij NEST met je gelinkte GOOGLE ACCOUNT. De OLISTO koppeling maakt helaas nog steeds gebruik vsn de NEST login. En als nieuwe klant kan je dus geen NEST account meer aanmaken. Gaan jullie het gebruik van de GOOGLE ACCOUNT koppeling ook mogelijk maken?

1 Like

Hey Rai,

Helaas moet ik je teleurstellen. Zie daarvoor onder andere dit bericht:

Hi,

Ja, dit verhaal ken ik. Maar lees nu ook:

With the Device Access program, we are enabling qualified partners to request secure access and control of your Nest devices in their apps and solutions, providing you more choices to control your home.

Dus misschien een optie dat jullie een qualified partner worden van Google. Want dan kunnen jullie misschien nog veel meer leuke dingen benaderen. B.v. mn Chromecast

Dat zouden we graag willen maar ook dat is helaas nog niet mogelijk:

Device Access for Commercial use (app developers, device manufacturers, and platforms) will be available in early 2020 to qualified partners.

Echter zijn verdere details nog niet bekend :confused:

Hoi!

Mijn account is ook al gemigreerd, voor Olisto ben ik een nieuwe gebruiker. Graag zou ik wel mijn Nest protect koppelen. Is er inmiddels voortgang te melden?

Mvg, Mark

2 Likes

Is hier al meer over bekend? Ik ervaar hetzelfde probleem

We zijn inmiddels een jaar verder is hier al meer bekend over? Om de rookmelders van nest protect te koppelen met rolluiken(somfy)en lampen(hue)

1 Like

Ik kan ook nog steeds NEST niet koppelen in Olisto. Ik krijg dan de melding dat ik waarschijnlijk met Google account in moet loggen, doch dat werkt ook niet. :frowning:

Ik ben (nog) een gelukkige WWN user, maar voel de dag nabij komen dat Google me toch verplicht te migreren. Dan is het gebruik van temperatuur setting en meting van de Nest in m’n triggs verleden tijd…:cry:
Is de SDM(Smart Device Management) API integratie geen optie dan?


Ik zie wel dat Google dit niet geheel gratis aanbiedt, maar de ‘Free’ delen zijn nog best ruim voor een Home integratie/projectje.

Hoi @Floriszz,
Technisch: Ja, we hebben de code al twee jaar werkend klaar liggen.
Praktisch: Nee. Als puntje bij paaltje komt stelt stelt Google onmogelijke voorwaarden om hier gebruik van te mogen maken.