Weerkanaal geeft steeds 3 locaties met dezelfde naam, waarvan eentje ander weer heeft

App version: 2.28.1___
Phone OS: Android 11
Problem description:
Bij het opzetten van een trigger met het weer-kanaal merkte ik dat voor mijn locatie (Kontich) het weer steeds bewolkt gaf terwijl het een volledig blauwe hemel is.

Ik ben dan gaan testen met de push messages en Olisto now, om te kijken of info van Kontich en naburige locaties verschilde. Bij het opstellen van push messages over het weer was elke locatie die ik had ingesteld 3 keer als keuze mogelijk. Dus 3x Kontich, 3x Lint, enz… Het blijkt nu dat de eerste locatie bewolkt geeft, maar de 2 andere locaties onbewolkt. Dit voor Kontich maar ook voor de andere locaties in de buurt. Bij selectie van de locatie in de trigger voor mijn zonnewering zie ik elke locatie maar 1 keer. Dus ergens is er een verschil tussen de bron van informatie die push messages en andere triggs gebruiken. En jammer genoeg pakt de trigg de verkeerde :frowning:

Update:
Eerste testen met push messages gaven steeds dit resultaat:

  • Kontich: cloudy
  • Kontich: sunny
  • Kontich: sunny

Nu heb ik een resultaat:

  • Kontich: clear sky
  • Kontich: sunny
  • Kontich sunny

Hi @TonyS,

Thank you for reporting this behaviour! Indeed, with the current set up it is unclear which variable corresponds to which value for the location. Three of them correspond to “Current weather”, “Today’s weather” and “Tomorrow’s weather” statuses which you can choose in your trigg but does not show up clearly in the push notifications variables. We have taken note of that and we will take care of it as soon as possible! Cannot promise when this is gonna happen exactly but will keep you updated.