Triggs m.b.v. Google Assistant en Olisto Connect

Ik heb m.b.v. Google Assistant, IFTTT (Webhook) en Olisto Connect een aantal Triggs gemaakt om het huis te bedienen met stem. Eenvoudige acties, zoals alleen het licht aandoen, kun je rechtstreeks met GA en IFTTT doen, maar het grote voordeel van het overzetten naar Olisto Connect is dat je aan 1 actie meerdere reacties kunt koppelen:

Trigg: Google Assistant Weltrusten https://share.triggi.com/By_tlCaSM
Als Olisto Connect wordt getriggerd vanuit de IFTTT Webhook worden zowel de Hue verlichting uitgeschakeld en de Toon thermostaat op Slapen gezet. Uiteraard kun je hier zelf nog meer acties aan toevoegen het huis in 1x in slaapstand te zetten (bijv. alarm aan, rolluik omlaag, enz)

Trigg: Google Assistant Weg https://share.triggi.com/By_clCpSf
Als we bijv. een dagje weggaan of als we op vakantie gaan en Olisto Connect wordt getriggerd wordt de verlichting uitgeschakeld, het programma van Toon uitgezet en op stand Weg gezet.

Trigg: Google Assistant Thuiskomen https://share.triggi.com/HJLjx0TSG
Hiermee bijna het tegenovergesteld van weggaan. Het programma op Toon wordt ingeschakeld en op stand Thuis gezet. De verlichting heb ik hier niet in meegenomen, omdat deze door middel van een andere trigg een soort aanwezigheidssimulatie doet (korte tijd voor zonsondergang de verlichting aanzetten).