Statusindicator aan/uit

Is het mogelijk om de status van een schakeling in te bouwen in Olisto? Het gaat dan met name om de status aan/uit of actief of de-actief. Natuurlijk is dit niet in alle gevallen toepasbaar lijkt me.
Als je bijvoorbeeld in je vakantiehuisje zit is het zonder status indicator niet na te gaan of bijvoorbeeld een schakelaar van een lamp aan of uitgeschakeld staat (tenzij je met een camera op afstand in de huiskamer kan kijken).

1 Like

Hoi Piet,

Wat jij bedoelt komt neer op eigenlijk een smart home statusscherm. Dit is inderdaad iets wat we graag zouden implementeren en we zijn zeker bezig met voorbereidingen daarvoor. Echter lopen we met veel bedrijven tegen het probleem aan dat we niet de functionaliteit van hun eigen app mogen vervangen. Met zo’n statusscherm loop je daar wel snel tegenaan. Toch zijn we naar dit soort functionaliteiten aan het kijken en alternatieven.

Mijn advies, blijf ons vooral volgen! Mocht je specifieke wensen hebben, laat het ook gerust weten.

Gr. Remy

Zigbee heeft een duplex RF kanaal hiermee krijg je de status van bv een zigbee lamp te zien.
Kijk even op KaKu zigbee

Je kan ook een Olisto Connector gebruiken. Enige restrictie is dat je niet via de app van de fabrikant of middels hardware in huis apparatuur en verlichting kan schakelen.