Restore state. Hoe ?

Ik heb een trigger gemaakt die bij een doelpunt van mijn favoriete club de Hue lampen laat knipper en een favoriet afspeelt via mijn Sonos. Hoe restore ik de staat van beide apparaten: Hue lamp terug naar de staat van voor de trigger en de Sonos idem.

Hi Piotr,

Ik dacht dat dit al automatisch gebeurde maar dat is wellicht alleen met de voetbal bundels en niet bij zelf gemaakte triggs. Als dat zo is kunnen we wellicht een trigg bundel maken voor Hue en Sonos samen met voetbal (stond al wel op mijn wensenlijst) waarin dit verwerkt is.

Je zou dit anders wel kunnen oplossen door ook andere triggs te maken met de timer functie die je kunt activeren als je de app in expert mode zet. Dat bijvoorbeeld nadat jouw huidige trigg af gaat jouw timer aan gaat. Als de timer 30 seconde bereikt zet dan de Hue op normaal licht en Sonos weer uit bijvoorbeeld.

Ik ga intern ook even navraag doen!

Groetjes Jelmer

Dank voor je reactie Jelmer. De timer optie had ik al aan gedacht maar ik heb geen mogelijkheid (of ik zie iets over het hoofd) om de huidige status van de Hue en Sonos op te slaan zodat ik na het verlopen van de timer de opgeslagen status kan terugzetten. Van de Hue lamp is de status bij het afgaan van de “voetbal-trigger” niet altijd hetzelfde.

Philips Hue bied op dit moment geen optie om naar de vorige kleur terug te gaan. Daarnaast ondersteunen ze nog geen condities waardoor wij dit dus niet kunnen zien wat de vorige kleur was en het daardoor niet op deze kleur kunnen zetten.

Met de voetbalbundel doen wij dit wel voor je naar een neutrale kleur nadat de lampen klaar zijn met knipperen.

Je kunt via ‘… meer’ naar ‘profiel en instellingen’ en dan via ‘instellingen’ onderin de ‘expert modus’ aan zetten. Als je dit aan zet kan je ook triggs maken met timers! Hou er wel rekening mee dat je dan dus meerdere triggs moet maken.

Na het afgaan van de voetbaltrigg kan je een timer af laat tellen met een andere trigg. Als deze timer dan afgelopen is na bijvoorbeeld 30 seconde zet je de lampen weer op de kleur waarop jij het altijd hebt staan of een neutrale kleur. Helaas dus niet de specifieke vorige stand…
Of als je met de Sonos een fanlied of we are the champions aan zet bij een goal kan je hierdoor de speaker weer uitzetten bijvoorbeeld.