Post http request en waarde meegeven

Ik ben aan het proberen olisto te koppelen met mijn Siemens S7 plc. om deze koppeling tot stand te brengen zou ik de communicatie willen laten verlopen langs mijn zelfgeschreven server (voorkeur in vb.net, maar andere opties zijn natuurlijk ook welkom). Echter krijg ik het niet voor elkaar om een waarde mee te sturen in de httprequest van olisto. Is dit mogelijk?
Bedoeling is om bv de dimmers naar 40% te sturen. Ik wil dan in een eigen script de waarde 40 ontvangen. Ik lees hier in het forum meerdere personen welke hier mee geworsteld hebben, echter kan ik nergens geen sluitende oplossing of voorbeeld vinden.

Allereerst moet je een poort forwarden om je PLC te kunnen benaderen.

Een request ziet er dan zoals de afbeelding uit

Bedankt voor de snelle reactie.

Dit is inderdaad de manier hoe ik begonnen ben. Eerst de poort te forwarden in de router, en dan op de manier die u beschrijft naar de plc sturen. Echter zet ik dan mijn plc open naar het internet, dit wil ik voorkomen. Vandaar wil ik met de connectors werken, ik heb namelijk een server draaien waar ik de meegestuurde waarde zou kunnen uitlezen, en deze dan op mijn lokaal net naar de plc zou kunnen sturen. Op deze manier geniet ik meer bescherming van het internet.

Echter krijg ik het niet klaar in vb.net, C# of gewoon in een browser, de meegestuurde waarde zichtbaar te krijgen. Mis ik hier iets? Ik heb de indruk dat indien ik de connector aanroep om uit te lezen dat ik de meegestuurde opties terug wis, en de connector terug trigger. Hierdoor krijg ik als uitgelezen waarde met een get functie enkel : {“called”:“1”}.

Dit is hoe ik de connector aanstuur:

Dat is correct. Als je een waarde uit Olisto wilt hebben moet je juist een request verzenden vanuit Olisto. Ik weet niet waar dat door komt. Stukje beveiliging denk ik?

Je kunt Olisto Connect op 2 manier gebruiken:
1 - Vanuit Olisto een met internet verbonden iets activeren. Eventueel kan er een waarde meegestuurd worden. Dit doe je met de HTTP request actie, zoals in het voorbeeld van @prinsreinier. Hierbij roep je vanuit Olisto een in te stellen URL aan.
2 - Vanuit een willekeurig apparaat triggs bij Olisto activeren, eventueel met een waarde. Dit doe je middels de connectors aangemaakt via https://olisto.com/connect en de condities van het Olisto connect kanaal. Hierbij roep je vanuit het apparaat (of de browser) de URL aan die je via https://olisto.com/connect hebt aangemaakt.

In het voorbeeld dat je laat zien @crikke laat je Olisto een waarde terug naar Olisto sturen. Dat is denk ik niet wat je wilt.

Om een waarde uit Olisto naar je apparaat te krijgen gebruik je methode 1. Olisto roept dus een in te stellen URL aan en je apparaat moet in staat zijn deze URL te ontvangen. Het is niet mogelijk om een waarde uit Olisto te krijgen door een URL bij Olisto aan te roepen, zoals je via de browser probeert. Voor wat jij wilt zul je een HTTP server moeten schrijven in bijvoorbeeld C#, VB, PHP of Node.js die luistert naar de port die de router forwardt, de HTTP requests van Olisto ontvangt en doorstuurt naar je PLC. Mogelijk zou je ook gebruik kunnen maken van een dienst zoals localtunnel of NGROK.
Een van de dingen die je kunt doen om het veiliger te krijgen is een vaste random waarde in je request op te nemen (secret=jGOKTg5vOW), en aan de ontvangende kant altijd te checken of deze waarde correct is. En HTTPS te gebruiken.

Super !!! Erg bedankt, hier kan ik verder mee aan de slag!