Leefstijl monitoring via Iungo energie monitoring ouderen

App version: huidige__
Phone OS: android____
Problem description:
Op verzoek van een ouder alleen wonend familielid willen we monitoren of er tussen bv 8:00 en !0:00 uur meer als 1000 watt verbruikt is door een waterkoker of magnetron.
Als dit zo is geweest in dit blok van 2 uren hoef ik GEEN pushbericht.
Als dit verbruik er niet geweest is wil ik graag pas na 10:00 uur een pushbericht zodat we even contact opnemen met haar om te horen hoe het gaat.
Ik heb het bij mij gedeeltelijk werkend met dien verstande dat er vanaf 8:00 uur pushberichten gestuurd worden tot bv 9:30 omdat dan pas de waterkoker gebruikt wordt voor 5 minuten en dan gaat dit tot 10:00 uur door.
Ik probeer dit middels Olisto en Iungo te realiseren.
Olisto hoeft in dat tijdvenster 1 x minimaal 1000 Watt te zien en dan geen pusbericht te sturen maar als er geen 1000 Watt gemeten is door Iungo dan 1 pushbericht versturen zodat we het familielid kunnen bellen of het goed gaat.
In Iungo heb ik een koppeling aangemaakt voor Olisto die ondersteund wordt door Iungo met een koppelcode. In de Olisto app tijdvenster gemaakt en trigger met Olisto connect
Heeft iemand een idee?

Hoi Grieko, wat een goede toepassing!
Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe je de koppeling met Iungo hebt gemaakt, maar als ik het goed begrijp kun je al een conditie ‘verbruik is boven 1000 Watt’ maken?

Om te doen wat jij wilt is eigenlijk een variabele nodig om tussen 08:00 en 10:00 bij te houden of er hoog verbruik is geweest. Variabelen an sich hebben we in Olisto niet, maar je kunt wel een Olisto Connector als variabele ‘misbruiken’.

Wat je kunt doen:

  • Maak een Olisto connector, noem die bijvoorbeeld ‘verbruikGezien’

  • Maak een Trigg : Als tijd is 08:00 Dan zet connector verbruikGezien op nee

  • Maak een tweede Trigg: Als verbruik hoger dan 1000 DAN zet connector ‘verbruikGezien’ op ja

  • Maak een derde Trigg: Als tijd is 10:00 EN waarde van connector verbruikGezien is nee DAN stuur melding

Ik denk dat het daarmee zou moeten lukken. Succes!

@Daniel , ik ben nog niet zo bekend met de connectoren en triggeringen .
Maar als ik een trigger maak hoe kan ik dan "Als tijd is 08:00 Dan zet connector verbruikGezien op nee " zetten en " Als tijd is 10:00 EN waarde van connector verbruikGezien is nee DAN stuur melding " hoe zet ik een trigger op nee en ja ? kan dit met de voorwaarden die ik kan aanklikken?