Krijg zeer regelmatig de melding "Ther seems to bee a a problem with the toon onterface"

Vandaag kreeg ik op de Toon een update binnen. Ik dacht dat het probleem misschien aangepakt zou zijn. Maar nee, niets veranderd, de ene lamp gaat aan maar niet uit en de andere lamp gaat niet aan maar wel uit (hoe onlogisch dat ook mag klinken). Olisto wacht blijkbaar nog steeds op Eneco. Misschien tot Pasen en Pinksteren op één dag vallen?

Ik heb inmiddels al mijn Fibaro stekkers weggedaan, en vervangen voor wifi stekkers en lampen (21 in totaal) van de Action. Werken perfect en ook de scenes doen het uitstekend. Enige nadeel, je kunt niet meer stekkers uit en aanzetten op het TOON paneel aan de muur.

Ik kreeg weer een telefoontje van de buren dat de verlichting niet werd uitgeschakeld. Lekker handig allemaal. Eneco heeft (destijds) zelf geadviseerd om Olisto te gebruiken maar als de boel hapert, geven ze niet thuis.

Lou, zoals ik al eerder aangaf, ben ik wel klaar met olisto icm TOON. Ik heb nu mijn wifi smart netwerk (investering van rond de 100-125 euro) perfect werkend en de scenes werken nu wel prima. Waarschijnlijk omdat de scenes niet zoals bij TOON worden geactiveerd door een tussenpartij (Olisto).

Ik heb er ook 2 wandschakelaar paneeltjes bij gekocht waarmee ik ook alles via een paneel aan de muur kan aansturen. Erg handig, want als je 's avonds naar bed wil, is altijd de mobieltje spoorloos.

Een voorwaarde is wel, dat je een goede router moet hebben, liefst een mesh wifi systeem, zeker als je zoals ik ongeveer 25 apparaten aanstuurt.

Je hebt gelijk, Andre, geduld heeft zijn grenzen, zeker als er een goed werkend alternatief is. Na mijn vakantie zet ik de boel om, bedankt voor de tip!

Hallo @Andre_Janssen, wat gebruik je nu om dingen te automatiseren? De app van Action zelf?

Ik gebruik de smart-life app die alle Tuya producten ondersteund. Is ook zeker niet zaligmakend. (Dan zou ik over moeten stappen naar een systeem met een controller zoals de homney, maar dat gaat mijn budget te boven.) Als je maar een goede, stabiele en liefst een goed Mesh wifi systeem hebt, het prima werkt met in mijn geval ongeveer 20 devices. Het fijne is dat er zeer veel Tuya producten te koop zijn, en het allemaal zeer betaalbaar is. Leuke is dat je met een investering van 20 euro een Zigbee hub koopt, zodat je ook heel veel zigbee producten kan koppelen. En heel belangrijk, de tap scenes en de auto scenes werken prima en betrouwbaar.

1 like

Voordat ik definitief ga investeren in een beter alternatief, één laatste vraag over de uitstaande oplossing van de haperingen tussen Toon en Olisto: Zijn ze bij Eneco al terug van vakantie?

Mijn geduld raakt een beetje op. Had gedacht dat de problenen bij Eneco opgelost zoude worden. Maar helaas nog steeds een wiillekeur welke lampen ( bij mij ) ook binnen een scenes geactiveerd worden. Ben al opzoek naar een goed alternatief daar ik mijn stekkers van fibaro niet wil wegdoen. Deze werken gelukkig niet met WiFi maar in de ISM band. Het zal een systeem moeten worden welke diverse protocollen aan kan.
Graag toch nog een terug koppeling vwb op korte termijn of er nog een oplossing met Eneco opkomst is.

Je kunt het oplossen door een Homney pro aan te schaffen of een homecenter van Fibaro zelf. Een homecenter 2 koop je voor een bedrag tussen de 50 en de 100 euro op MP. Een nieuwe homecenter 3 kost een tikkeltje meer. Rond de 500 euro.

Ik zelf heb alles eruit gekieperd en wifi spullen van de action gekocht. Ik was nog geen 100 euro kwijt en het werkt perfect. Voordeel is dat je niet afhankelijk bent van Action spullen, maar alles (en dat is veel) wat op het Tuya platform werkt kun je gebruiken. Zelfs Zigbee spullen (met een bridge) kun je gaan gebruiken.

Het lijkt er helaas niet op dat er op korte termijn een oplossing te verwachten is.

Ik ook nog steeds , zeer onbetrouwbaar op dit moment.
Juist nu wil ik snachts energie besparen en zie dat boilers en lampen toch de nacht aanstaan!

Op dit moment ? Dit is al maanden zo. Ik heb alles eruit gegooid en overgestapt op Tuya WiFi spullen, kost echt geen drol en het werkt perfect. Ik was er echt helemaal klaar mee en nu tevreden.

Is idd een oplossing zeker omdat ik al een paar controllers op tuya heb. Heb je de figaro switches. via tuya ook kunnen gebruiken?

Ik heb alles van Fibaro de deur gewezen. Ik had slimme stekker en rookmelders, gekoppeld aan TOON. Ik heb nu veel LSC spullen van de action. Kost niks en werkt prima en wat universele Tuya spullen Lampen, een Zigbee hub en wat wandpaneeltje, het is toch verrekte handige wat lampen te kunnen schakelen met een paneeltje aan de muur ipv de app op de telefoon. Sinds dit weekend ook een Homewizard aangesloten op de P1 uitgang van de slimme meter. Het dure abonnement van Toon kan dus ook de deur uit.

Hallo allemaal, we hebben eindelijk goed nieuws te melden. We hebben samen met Eneco aan een oplossing gewerkt waarmee de interactie met Toon voor de meeste gebruikers weer betrouwbaar moet werken. Dus wellicht durven degenen van jullie die de hoop nog niet verloren hebben een poging te wagen.

Voor een kleine groep (ongeveer 4% van onze gebruikers met Toon) is de Toon permanent onbereikbaar. Ben je een van de pechvogels in deze groep dan zul je waarschijnlijk ook te maken hebben met een niet-werkende Toon-app. Voor deze mensen is er helaas nog geen oplossing en is het devies nog steeds: Geef het aan bij Eneco.

Bij mij werkt het nog steeds niet goed maar de Toon App wel. Zou dus niet bij die 4% moeten behoren. Ga nu echt na heel lang wachten toch eens kijken naar andere oplossingen die wel betrouwbaar werken.
Sorry Olisto en @Daniel ik kan er echt niet heel veel meer van maken. Ik begrijp al van meerdere hier dat Eneco benaderen niet echt werkt als ze al weten wat Olisto is.

Hoi Mark, niets verkeerd over Olisto hoor, die doen vast wel hun best. Maar ik ben een paar maanden geleden overgestapt naar het Tuya platform, daar zijn veel artikelen voor te krijgen tegen lage prijzen (LSC van de Action bijvoorbeeld). Dat werkt bij mij, na wat kleine opstartprobleempjes (je hebt wel een goede router nodig die 2,4 ondersteund) prima en ben er erg tevreden over. Het is volldig WiFi gestuurd en ook te koppelen met Zigbee artikelen.

Hoi Andre, Ik had je post al gezien en de verschillende opties al bekeken maar in ieder geval bedankt voor dit bericht. Weet jij toevallig dat je ook triggers kunt programmeren die reageren op vermogens gebruik? Bijvoorbeeld schakel computer uit als wattage < 50 Watt. Kan dat met het Tuyo platform?
Ik snap dat je dan een stekker moet hebben die het vermogen meet.
Groet, Mark.

Hoi Mark.

Dat kan met de LSC app van de Action niet, maar met de smart-life app kan dat wel. (voor zover ik heb begrepen, ikzelf werk er niet mee). Je hebt ook nog de Tuya-app zelf, maar de smart-life is de meest uitgebreide.