Kleine uitbreiding Nest thermostaat kanaal

Op dit moment kan je voor de condities van het Nest thermostaat kanaal kiezen uit : “Ingestelde temperatuur (hoger of lager) dan een vaste waarde”, of “Gemeten temperatuur (hoger of lager) dan een vaste waarde”.

Is het ook mogelijk om het kanaal aan te passen zodat ook “Gemeten temperatuur (hoger of lager) dan Ingestelde temperatuur” als conditie is te gebruiken?

Deze conditie zou goed gebruikt kunnen worden voor het schakelen van een extra elektrische bij-verwarming, met behulp van b.v. Kaku. Deze functionaliteit kan met alleen de Nest niet worden gerealiseerd.

Hoi ben even benieuwd of dit is gelukt. Ik had namelijk min of meer dezelfde vraag. Namelijk: kun je trigger maken op basis van de geconstateerde temperatuur (bijvoorbeeld in de woonkamer via de nest)een warmtepomp aansturen zodat zowel de HR ketel via nest als de warmtepomp via een hue aan uit schakelaar bijvoorbeeld wordt gestuurd. Voorbeeld: stel het is onder de 20 graden afgekoeld op de nest, 19 graden bijvoorbeeld in de woonkamer en je wilt dat de warmtepomp aanspringt tot aan 20 via de aanuit uitschakelaar. Onder 18 graden warmt de nest met de HR tot aan 18 graden maar daar is olisto niet voor nodig. Kun je dit regelen zo? De opstelling is een soort van hybride maar de systemen zijn via een buffer vat gekoppeld en niet standaard hybride.