Intro devilish_saint

#1

Goedemorgen allemaal,

ik ben Nick en een fervent gebruiker van Toon (thermostaat), Philips Hue verlichting, IFTTT en ben altijd geinteresseerd om te spelen met automatisering. Ik hoop ook met Olisto leuke automatiseringen te maken en wie weet kunnen we elkaar hier helpen

1 Like
#2

Welkom @devilish_saint!
Heb je al je eerste triggs gemaakt? :smiley:

Groetjes Jelmer

#3

Hi @Jelmer ik heb al een aantal triggs gemaakt op basis van de voorgestelde (licht aan bij zonsondergang bijv.)
Ik heb ook een paar Now knoppen gemaakt om bijv. mijn Hue verlichting in een bepaalde scene te zetten als we film gaan kijken.
Ik zit nog even te stoeien met mijn Toon op Weg te zetten op basis van locaties, maar ik lees op het forum (en overigens ook bij IFTTT is dit zo) dat dat nog niet altijd goed werkt, maar dat is volgens mij geen tekortkoming in Olisto.
Ik wil ook eens gaan stoeien met Connect om bijv. de verlichting via stemherkenning vanuit Google Assistant aan te sturen, maar daar moet ik eens wat tijd in gaan steken. Ook de triggs op basis van NFC vind ik heel interessantā€¦

1 Like
#4

Hi @devilish_saint,

Goed bezig!

Heb je https://forum.triggi.com/t/nfc-smart-tag-maken-met-triggi-connect-en-een-oude-ov-chipkaart/755 over de NFC ook al gelezen? Wellicht interessant voor je.

Zou je de triggs ook willen delen met ons? Als er leuke tussen zitten kan ik die wellicht ook als featured triggs toevoegen in de app de komende tijd! :smiley:

#5

Voor de zekerheid @Jelmer, als ik in de app op ā€˜Trigg Delenā€™ druk dan kan ik een URL daaruit halen en die plaats ik dan in het forum onder Your Triggs?

En ja, ik heb de post over de oude OV chipkaart ook gelezen, heel interessant!

1 Like
#6

Welkom bij de groepā€¦

Aangezien je van automatiseren houd, is een Raspberry PI met Domoticz misschien wat voor je? Daarmee kan je Domoticz laten kijken of je media speler ofzo online is, en of deze wat afspeelt. Indien deze opties waar zijn, zal hij Triggi Connect url uitvoeren waardoor dus je Hue lampen op een bepaald scene te zetten.

Voorkomen vol geautomatiseerd op dat moment dus. :wink:

1 Like
#7

Je kan inderdaad op trigg delen en de URL kan je delen met andere zodat zij dezelfde trigg kunnen instellen (en eventueel aanpassen). Heeft geen gevolgen voor de apparaten die jij zelf gebruikt of voor jouw trigg!

Bijvoorbeeld: https://share.triggi.com/SysAYcMXG

1 Like
#8

Ik heb om het werken van de locatie te testen een trigg gemaakt welke heel simpel voor mijzelf en mijn vrouw een bericht geeft. Niet op locatie. Daarmee kwam ik erachter dat het systeem wel zag dat ik niet op locatie was , maar bij mijn vrouw met een andere telefoon werkte het niet. Ik heb de trigg gewijzigd, de locatieafstand wat krapper gemaakt en nu zie ik twee berichten als we niet op locatie zijn. Beide dus niet op locatie. NU weet ik dat ik op basis hiervan de trigg kan uitbreiden en weet ik dat dat deel in ieder geval werkt

1 Like
#9

Ik heb een paar triggs gedeel @Jelmer
Ik ben nu met de triggs aan het stoeien geweest via Google Assistant met Olisto Connect. Dat werkt ook prima!! Ik weet alleen niet hoeveel nut het heeft om die triggs te delen ivm de unieke url die gebruikt wordt?

1 Like
#10

De unieke URL maakt verder niet uit. Als iemand hem als het waren over neemt (of wij er een voorbeeld trigg van maken) heeft dit geen effect op jouw trigg en moet diegene als het bijvoorbeeld op basis van thuislocatie is gewoon zijn eigen thuis locatie selecteren!
Waar heb je de triggs gedeeld?

#11

Ik heb de triggs gedeeld op het forum in Your Triggs:

https://forum.triggi.com/t/als-het-laat-is-het-huis-laten-slapen/830
https://forum.triggi.com/t/favoriete-voetbalclub-scoort-laat-hue-lampen-knipperen/834
https://forum.triggi.com/t/triggs-m-b-v-google-assistant-en-olisto-connect/844

#12

Laten we hopen dat je lampen vanavond minimaal 45x knipperen kameraad @devilish_saint :wink:

#13

LOL @mAiden
Laten we het inderdaad hopenā€¦of mijn vrouw het ook zo leuk vindt weet ik niet. Die heeft niet zoveel met voetbal en dan 45x knipperenā€¦