[Dutch only] Nederlandse interface van het forum

Zoals jullie merken is het forum zowel Nederlandstalig als Engelstalig. We krijgen wel eens vragen waarom we als Triggi alles Engelstalig doen. Op dit moment is de grootste groep gebruikers wel Nederlandstalig, máár vormen de overige landen in onze gebruikersgroep gezamenlijk een grotere groep. Ofwel, we groeien in meer en meer landen. Naast Nederland natuurlijk.

Dat is de reden om dit forum primair in het Engels op te zetten. Alle communicatie via mail, de notificaties, deze zijn standaard in het Engels. Op dit moment is het nog niet mogelijk om per gebruiker een taal in te stellen voor de mailcommunicatie, maar je kunt wél de taal van de forumnavigatie instellen. Dit doe je in de “Preferences” van je profiel. Ga op het forum naar je profielfoto (rechtsboven), klik en kies “Preferences”

Vervolgens kom je op je profielpagina. Hier kun je allerlei instellingen veranderen en ongeveer halverwege zie je een taalinstelling staan: Interface Language. Zet deze op “nl” en sla je instellingen op.

De taal van het navigatiemenu en instellingen zal wijzigen naar het Nederlands. Het kan zijn dat je even moet uitloggen en inloggen, dat is afhankelijk per browser en individuele instelling.

Let wel, dit wijzigt alleen de vaste elementen van het forum, een Engelstalige post van iemand zal niet automagisch in het Nederlands vertalen. Die mogelijkheid is er (nog?) niet.

Ik ga wel kijken of we de email communicatie van het forum in meerdere talen kunnen aanbieden. Ik hou jullie op de hoogte!